Domácí těstoviny – fleky, nudle a další tvary

domácí těstoviny
Domácí těstoviny - flíčky, ideální pro zapékání i pro jakoukoliv omáčku

Víte, jak na domácí těstoviny? Máme pro vás snadný recept, se kterým se je rychle naučíte. I když nevlastníte speciální strojek na jejich výrobu, můžete si doma připravit fleky, nudle i jiné tvary, které lehce nařežete nožem. Těstoviny můžete ihned uvařit a konzumovat nebo si je usušit a uskladnit do dobře těsnící dózy.

Počet porcí: 3 až 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na domácí těstoviny budeme potřebovat

300 g pšeničné hladké mouky
3 vejce
vodu podle potřeby

Postup přípravy

  • Recept na domácí těstoviny je velmi jednoduchý. Na jedno vejce přijde 100 gramů hladké mouky (část můžete nahradit moukou celozrnnou nebo moukou z tvrdé pšenice, která je na těstoviny ideální).
  • Vezmeme tedy tři vejce pokojové teploty a smícháme je s 300 gramy hladké mouky (množství přizpůsobíte počtu strávníků). Z této směsi vytvoříme hladké těsto – pro nejlepší konzistenci děláme těsto na vále a připravujeme ho zhruba 10 minut.
  • Když je těsto příliš tuhé a nechce držet pohromadě, tak velmi opatrně přidáme kapku vlažné vody.
  • Hotové těsto necháme chvilku odpočinout a poté ho vyválíme na co nejtenčí plát (doporučujeme rozdělit na tři až čtyři díly).
  • Z plátu vykrajujeme libovolné tvary (nudle, fleky), ale počítáme s tím, že při vaření těstoviny ještě trochu nabudou.
  • Pokud je nechceme konzumovat ihned, můžeme je skladovat několik dní v ledničce. Další možností je těstoviny usušit.
  • Ve vroucí vodě se vaří zhruba 10 minut.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář