Buchta na plech s tvarohem

buchta na plech s tvarohem

Tento recept je opravdu jednoduchý. Pokud máte rádi sladké a zároveň milujete tvaroh, určitě jej vyzkoušejte. Tvarohová buchta obsahuje samé kvalitní suroviny. Kromě tvarohu bohatého na bílkoviny budete potřebovat také ovesné vločky, třtinový cukr nebo lískové oříšky. Tato buchta na plech s tvarohem neurazí ani žádnou návštěvu. Báječně se hodí jako lehký dezert k odpolední kávě.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2291 kcal (62 g bílkovin, 262 g sacharidů, 59 g tuku)

Na buchtu na plech s tvarohem budeme potřebovat

500 g tvarohu (baleného ideálně v papíru)
300 ml mléka
100 g mletých lískových ořechů
2 vejce
60 g třtinového cukru
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g ovesné mouky
50 g sušených brusinek
20 g medu
15 g másla
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Postup na tuto buchtu je opravdu velmi jednoduchý. Buchtu tvoří celkem 3 vrstvy. Pro první z nich si smícháme celozrnnou a ovesnou mouku, přidáme polovinu cukru a kypřící prášek.
  • Tuto směs vysypeme do vymazaného plechu (na vymazání použijeme 1/2 másla). Druhou vrstvu připravíme z vajíček, tvarohů, medu a mléka. Všechny suroviny spolu ušleháme. Mléko přidáváme postupně.
  • Jakmile vznikne řídká směs, vsypeme do ní nakrájené brusinky a nalijeme ji na spodní vrstvu.
  • Horní vrstvu buchty tvoří oříšky, druhá polovina třtinového cukru a máslo. Sypkou směsí tedy tvaroh posypeme a na závěr přidáme na drobné plátky nakrájené máslo.
  • Pečeme zhruba 40 minut v troubě rozpálené na 180 stupňů. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a v ledničce dojít do druhého dne – aby se všechny vrstvy spojily.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář