Knedlík s vajíčkem

knedlík s vajíčkem
Kynutý knedlík míchaný s vajíčky

Tento bezkonkurenční knedlík s vajíčkem vám určitě bude chutnat. Je připraven z domácího houskového knedlíku a na chuti mu přidává opečená cibulka spolu s křupavou šunkou. Knedlík s vajíčkem je česká klasika. Ačkoliv se nejedná o stoprocentně zdravé jídlo, jednou za čas si ho určitě dát můžete. Obzvlášť když ho připravíte podle našeho důmyslného receptu.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut

Na knedlík s vajíčkem budeme potřebovat

1 houskový knedlík (cca 350 gramů)
4 vejce
60 ml mléka
100 g kvalitní šunky
1/2 cibule
1 lžíci rostlinného oleje
sůl a pepř

Postup přípravy

  • Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku.
  • Než cibulka chytne barvu, nakrájíme si knedlík na drobné kostičky a vejce rozmícháme s mlékem.
  • K cibulce přidáme nakrájenou šunku. Až se opeče, vložíme do pánve knedlík, osolíme a opepříme.
  • Nakonec zalijeme vejci s mlékem a mícháme do zhoustnutí.
  • Podáváme s kyselou okurkou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář