Trhanec s jablky, rozinkami a mandlemi

trhanec s jablky
Nadýchaný trhanec pečený na pánvi s jablky, mandlemi a rozinkami

Máte rádi palačinky a lívance? Pak si rozhodně připravte tento báječný trhanec, inspirovaný rakouskou kuchyní. Recept je jednoduchý a tahle dobrota určitě nadchne všechny děti i dospělé.

Počet porcí: 1 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut

Na trhanec s jablky budeme potřebovat

40 g pšeničné hladké mouky
50 ml mléka
1 vejce
2 lžičky třtinového cukru
1/2 jablka
rozinky
mandle
kousek másla
moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy

  • Oddělíme bílek od žloutku. Bílek vyšleháme v tuhý sníh a žloutek smícháme s mlékem, cukrem a moukou.
  • Necháme chvilku odležet. Mezitím si vezmeme pánev a na kousku másla opečeme na plátky nakrájené jablko. Takto opékáme přibližně minutu.
  • Poté smícháme bílky se žloutkovým těstem a vznikne nám nadýchaná hmota, kterou nalijeme na změklá jablka a posypeme nasekanými mandlemi a rozinkami.
  • Přiklopíme pánví a opékáme, dokud je těsto na povrchu tekuté.
  • Pak otočíme a zároveň natrháme na větší kousky.
  • Opékáme ještě pár minut, potom trhanec přendáme na talíř a poprášíme ho moučkovým cukrem.