Medailonky z vepřové panenky

Medailonky z vepřové panenky
Přírodní medailonky z vepřové panenky

Pochutnejte si na medailoncích připravených z vepřové panenky. Jsou skvělé na oběd i na večeři. Jedná se o rychlovku, kterou na rozpálené pánvi či na elektrickém grilu připravíte za pár minut. Jako příloha je ideální rýže nebo brambory.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na medailonky z vepřové panenky budeme potřebovat

1 vepřovou panenku (400 až 500 g)
0,5 l vepřového nebo hovězího vývaru
hladkou mouku
řepkový olej
sůl

Postup přípravy

  • Vepřovou panenku nakrájíme na plátky přibližně o síle 2 cm. Maso z obou stran nasolíme a z jedné ho pomoučníme.
  • Poté rozpálíme pánev s olejem a kousky masa zprudka opečeme. Nejprve opékáme pomoučněnou stranou. Z každé strany to trvá zhruba 3 minuty.
  • Když jsou medailonky opečené, dáme si maso stranou a do pánve nalijeme vývar. Počkáme, až se rozpustí výpečky, minutku povaříme (můžeme i déle, pokud chceme vývar zredukovat) a zjemníme máslem. Nakonec do šťávy vrátíme vepřové medailonky a zahřejeme.
  • Podáváme s rýží/bramborami a s vařenou zeleninou.