Domácí jablečný kompot

Domácí jablečný kompot
Domácí kompot z jablek s hřebíčkem a se skořicí

Uvařte si výborný jablečný kompot podle našeho receptu. Jestliže máte nadbytek jablek, je to skvělý způsob, jak je zpracovat. Kompot je chutný ze sladkých i z kyselejších jablek, kdy ho stačí jen trochu dosladit. Je ideální přílohou k masu s bramborami nebo s bramborovou kaší. Pokud ho nesníte všechen najednou, můžete ho uložit do ledničky na druhý den.

Počet porcí: 2 až 3 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na domácí jablečný kompot budeme potřebovat

0,5 kg jablek
1 hrnek vody
3 celé hřebíčky
1 lžičku skořice
třtinový cukr podle chuti

Postup přípravy

  • Jablka zbavíme slupek a jádřinců. Nakrájíme je podle velikosti na čtvrtky až osminky.
  • Vložíme je do hrnce, přidáme k nim vodu, koření a přivedeme k varu.
  • Po pěti až deseti minutách odstavíme a ještě teplé podáváme.