Šťouchané brambory s cibulkou

šťouchané brambory s cibulkou
Šťouchané brambory jako výborná příloha k masu

Šťouchané brambory jsou tradiční českou přílohou, která se dá připravit na desítky způsobů. My jsme dnes přichystali šťouchané brambory s cibulkou. Hravě je zvládne i každý začátečník. Pokud nemáte chuť na obyčejné vařené brambory a nechce se vám šlehat s kaší, je tato příloha skvělou alternativou. Hodí se k masovým i zeleninovým pokrmům.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut vaření + 10 minut

Na šťouchané brambory s cibulkou budeme potřebovat

500 g brambor
1/2 cibule
máslo
100 ml smetany na vaření
sůl
pepř

drcený kmín

Postup přípravy

  • Brambory okrájíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme zhruba 20 minut ( nebo doměkka).
  • Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém si dohněda osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Jakmile je cibule měkká, přidáme scezené a rozmačkané brambory. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a můžeme přidat i oblíbené čerstvé bylinky.
  • Nakonec vlijeme sladkou smetanu, minimálně o pokojové teplotě, a dobře rozmícháme.