Věnečky z odpalovaného těsta

věnečky z odpalovaného těsta
Sváteční věnečky s pudinkovým krémem

Upečte si doma vynikající věnečky z odpalovaného těsta, které budou stejně dobré jako ty z cukrárny. Jenom krém je o něco lehčí a chybí citronová poleva. Věneček podle našeho receptu si pak můžete dát bez výčitek k odpolední kávě. Věnečky jsou naplněné pudinkovým krémem a i když je příprava časově náročnější, vyplatí se je otestovat.

Počet porcí: 1 plech věnečků 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 2 hodiny

Na věnečky z odpalovaného těsta budeme potřebovat

Těsto:
150 ml vody
50 g slunečnicového oleje
125 g pšeničné hladké mouky
3 vejce
špetku soli

Krém:
500 ml polotučného mléka
1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku
60 g moučkového cukru
80 g másla

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme těsto. Vodu smícháme s olejem a přivedeme ji k varu. Přidáme sůl a mouku, dobře promícháme a v hrnci převalujeme přibližně 3 minuty. Těsto se nám začne mírně přichytávat na dno, ale to ničemu nevadí. Pak ho dáme pryč z plotýnky a necháme vychladnout.
  • Do vychladlé hmoty vmícháme všechny tři vejce – ideálně v mixéru s hnětacím hákem.
  • Z těsta tvarujeme věnečky, které nanášíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Věnečky pečeme přibližně 30 minut na 180 stupňů a během pečení neotevíráme! troubu, jinak by věnečky spadly a už nevyběhly.
  • Krém připravíme tak, že uvaříme pudink z 1,5 sáčku pudinkového prášku. Do vychlazeného pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a moučkový cukr (cukru můžeme samozřejmě dát i více, aby byl krém dostatečně sladký).
  • Hotové a vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme je krémem.
  • Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.