Zapečené těstoviny s mletým masem a fazolemi

zapečené těstoviny s mletým masem
Zapečené těstoviny s masovo-fazolovou směsí

Už vás omrzely obyčejné zapečené těstoviny s mletým masem? Pak pro vás máme tip na vynikající recept s červenými fazolemi. Tyto těstoviny zasytí a báječně se hodí na všední i víkendový oběd. Luštěniny v nich navíc můžete obměňovat dle libosti.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení

Na zapečené těstoviny s mletým masem budeme potřebovat

250 g semolinových těstovin (fleky, kolínka, vrtule)
1 plechovku červených fazolí
500 g libového hovězího masa
500 g rajčatového pyré
3 rajčata
1 cibuli
provensálské koření
rostlinný olej
1 lžíci cukru
200 g tvrdého sýru
vodu dle potřeby
sůl a pepř

Postup přípravy

  • Než se uvaří těstoviny, připravíme si omáčku.
  • Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hovězí maso, sůl a pepř. Jakmile je maso opečené, zalijeme ho rajčatovým pyré, přidáme nakrájená rajčata, fazole bez nálevu, vodu a dusíme.
  • Přibližně 20 minut lehce vaříme. Nakonec dochutíme cukrem a oblíbenými bylinkami.
  • Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a vše přesuneme do zapékací misky.
  • Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 30 minut do trouby rozpálené na 180 stupňů.