Lehké lasagne s kuřecím masem

lasagne s kuřecím masem

Lasagne jsou oblíbeným italským pokrmem. Tradičně se připravují s hovězím masem, rajčatovou omáčkou a se sytým bešamelem. Vy dnes můžete vyzkoušet odlehčenou variantu – lasagne s kuřecím masem a zakysanou smetanou. Jsou opravdu vynikající.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na lasagne s kuřecím masem budeme potřebovat

cca 15 plátků těstovin lasagní
500 g kuřecího masa
140 g rajčatového protlaku (1 větší plechovka)
1 plechovku sterilovaných žampionů
1 cibuli
2 stroužky česneku
1,5 lžíce cukru
rostlinný olej
250 g zakysané smetany
100 g bílého jogurtu
200 g tvrdého sýru
sůl, pepř, bazalku

Postup přípravy

  • Nejprve si umeleme kuřecí maso.
  • Poté v hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, sůl a pepř.
  • Jakmile je maso opečené, dáme do hrnce rajčatový protlak, žampiony a vše zalijeme trochou vody.
  • Vaříme přibližně 20 minut. Nakonec dochutíme, cukrem, vylisovaným česnekem a bazalkou.
  • Druhou omáčku si připravíme smícháním zakysané smetany a jogurtu.
  • Tvrdý sýr nastrouháme.
  • Na dno pekáče dáme 1/4 omáčky s kuřecím masem, na to obdobné množství smetany s jogurtem, kterou rozetřeme stěrkou, a nakonec zasypeme trochou sýra.
  • Takto vrstvíme, dokud máme suroviny. Zakončíme vrstvou lasagní, rajčatové omáčky, smetany a vše bohatě zasypeme sýrem.
  • Pekáč vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.