Kuřecí nudličky na kari

kuřecí nudličky na kari
Indické kuřecí nudličky na kari

Tyhle vynikající kuřecí nudličky na kari rozhodně musíte ochutnat. Jejich příprava vám zabere jen okamžik. Jsou skvělou volbou na oběd i na večeři, kdy je můžete podávat s rýží, bramborami nebo s čerstvým a křupavým pečivem. Jídlo je lehké a přitom syté. Navíc díky snadné dostupnost všech surovin si ho můžete uvaříte kdykoliv během roku.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na kuřecí nudličky na kari budeme potřebovat

400 g kuřecího masa
1/2 pórku
1 střední mrkev
1 plechovku sterilovaných žampionů
1/2 cibule
1 lžičku kari
1 lžíci sojové omáčky
rostlinný olej
sůl a pepř

Postup přípravy

  • V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme k ní na nudličky nakrájené kuřecí maso.
  • To opečeme, přisypeme k němu nakrájený pórek, mrkev, žampiony a dochutíme kari, sojovou omáčkou, pepřem a solí.
  • Podlijeme vodou a dusíme přibližně 15 minut.
  • Mezitím si připravíme oblíbenou přílohu – hodí se rýže, brambory i luštěniny.