Jablkové knedlíky z tvarohového těsta

jablkové knedlíky
Sladké knedlíky s jablky a skořicí

Na jablkových knedlících si pochutná téměř každý bez rozdílu věku. Pokud máte chuť na sladký oběd, tak si uvařte jablkové knedlíky z tvarohového těsta, které díky vyššímu obsahu bílkovin dokážou i skvěle zasytit. Nejlépe chutnají posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Počet porcí: 2 až 3 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 15 minut vaření

Na jablkové knedlíky z tvarohového těsta budeme potřebovat

100 g pšeničné polohrubé mouky
100 g pšeničné krupice
250 g tvarohu ve vaničce
1 žloutek
cca 3 jablka (nebo více podle velikosti)
rozpuštěné máslo na polití
moučkový cukr
skořici
špetku soli

Postup přípravy

  • Z mouky, krupice, žloutku a tvarohu vypracujeme těsto.
  • To si na vále rozdělíme na malé kousky, do kterých zabalujeme osminky jablek.
  • Až máme knedlíky hotové, vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme je zhruba 10 minut od vyplavání na hladinu.
  • Po uvaření knedlíky vložíme do misky, přelijeme je máslem, posypeme skořicí a moučkovým cukrem.