Rizoto z pečeného kuřete

Rizoto ze zbytků pečeného kuřete

Jestliže vám zbude v troubě pečené kuře z předchozího dne, můžete si z něj připravit toto výborné rizoto z pečeného kuřete, díky kterému zužitkujete nejen zbytky masa, ale také výpek. Rizoto můžete ochutit zeleninou i bylinkami podle svých vlastních chuťových preferencí. Je ideální jako rychlý oběd i jako snadná večeře.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 1 hodina vaření + 30 minut

Na rizoto z pečeného kuřete budeme potřebovat

200 g rýže
cca 300 g obraného pečeného kuřecího masa
výpek
1 střední cibuli
3 stroužky česneku
kousek cukety
špenát, mangold nebo hrášek
tvrdý sýr na posypání
sůl, pepř
bazalku a další bylinky podle chuti
kapku rostlinného oleje

Postup přípravy

  • Z kostí obereme maso a kuřecí skel spolu s výpekem zalijeme vodou a přivedeme k varu. Takto vaříme zhruba 1 hodinu.
  • Jakmile máme z výpeku vývar, tak v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži, kuřecí maso a zalijeme vývarem. Takto vaříme ze stálého míchání.
  • Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, aby v hotovém rizotu zůstala krásně křupavá.
  • Dochutíme prolisovaným česnekem a oblíbenými bylinkami.