Kuřecí guláš

kuřecí guláš
Zdravý a chutný kuřecí guláš s těstovinami

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem a na jeho dochucení použít čerstvé bylinky.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí guláš budeme potřebovat

400 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
cca 500 ml vody
1 lžíci hrašky nebo cizrnky
1 cibuli
2 stroužky česneku
1,5 lžičky sladké papriky
drcený kmín
čerstvou či sušenou majoránku
sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso.
  • Osolíme, opepříme a jakmile je maso osmahnuté, tak ho posypeme paprikou a kmínem.
  • Dobře rozmícháme a zalijeme vodou. Jakmile se guláš začne vařit, zahustíme ho rozmíchanou lžící hrašky či cizrnky.
  • Vaříme přibližně 30 minut a těsně před koncem dochutíme prolisovaným česnekem a lístky čerstvé (nebo sušené) majoránky.
  • Poté podáváme s oblíbenou přílohou.