Rebarborový koláč z listového těsta

rebarborový koláč z listového těsta
Listové těsto se hodí i na šťavnatý rebarborový koláč

Rebarbora patří mezi oblíbenou sezónní zeleninu, kterou na jaře můžete využít k přípravě celé řady moučníků. Při pečení je potřeba myslet na to, že rebarbora má velmi kyselou chuť a že bude tedy potřeba proti jinému ovoci více přisladit. Máme pro vás vynikající kombinaci rebarbory, tvarohu a listového těsta, kterou si určitě zamilujete. Jelikož listové těsto bez problémů koupíte v obchodě, je koláč upečený raz dva.

Počet porcí: 6 až 8 porcí 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1616 kcal
(82 g bílkovin, 166 g sacharidů, 65 g tuku)

Na rebarborový koláč z listového těsta budeme potřebovat

250 g již hotového listového těsta
500 g tvarohu
1 vejce
50 g třtinového cukru (nebo více podle chuti)
vanilku
200 g rebarbory

Postup přípravy

  • Hotové těsto vyválíme a přesuneme do vymazané a vysypané formy. Po okrajích odřízneme a odřezky si ponecháme na ozdobení koláče.
  • Naplníme tvarohem vyšlehaným přibližně s polovinou cukru, vanilkou a s vajíčkem.
  • Nakonec posypeme rebarborou, pocukrujeme a ozdobíme zbytky těsta.
  • Pečeme nejprve zprudka a poté pomalu dopékáme. Celkem pečení trvá maximálně 40 minut.