Pstruh na grilu

pstruh na grilu
Pstruh pečený na grilu s domácími hranolkami

Konzumaci ryb byste rozhodně neměli zanedbávat a alespoň jednou týdně by se na vašem talíři měla ryba objevit. Teď během letních měsíců si rybu snadno připravíte i na grilu, ze kterého je mnohem chutnější než z trouby. Příprava grilované ryby je také časově méně náročná a jelikož je grilování společenskou událostí, můžete si grilovaného pstruha udělat třeba na oběd či na večeři se svou rodinou či s přáteli. Pstruh na grilu je rychlovka, jejíž příprava zabere jen několik minut času.

Počet porcí: libovolně 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na pstruha na grilu budeme potřebovat

pstruhy duhové nebo lososovité (počet ryb závisí na počtu strávníků)
sůl
bylinky podle chuti (bazalku, oregáno, tymián, rozmarýn)
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Ryby omyjeme, potřeme oleje a nasolíme. Přidat můžete i různé čerstvé bylinky.
  • Pečeme na grilu na nižší teplotu, přibližně po 15 minut ryby obrátíme a po stejnou dobu opečeme ještě z druhé strany.
  • Podáváme s pečenými bramborami nebo s domácího hranolkami, dipem a čerstvou či grilovanou zeleninou.