Jahodový dort s tvarohovým krémem

jahodový dort
Rychlý jahodový dort se základním piškotem

Tenhle jahodový dort rozhodně musíte vyzkoušet, pokud milujete kombinaci sladkého ovoce, jemného tvarohu a nadýchaného piškotu. Dort je opravdu jednoduchý na přípravu. Navíc moc pěkně vypadá a dá se proto využít nejen jako dezert na neděli, ale potěší také všechny narozeninové oslavence.

Počet porcí: 6 až 8 porcí 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 20 minut pečení
Výživové hodnoty: 1887 kcal
(97 g bílkovin, 208 g sacharidů, 71 g tuku)

Na jahodový dort s tvarohem budeme potřebovat

Těsto:
100 g pšeničné hladké mouky
1 lžičku kypřícího prášku
3 vejce
20 g třtinového cukru
1 lžíci rostlinného oleje

Tvarohová náplň:
500 g tvarohu ve vaničce
100 g zakysané smetany
30 g rozpuštěného másla
40 g třtinového cukru
vanilku

Jahodová náplň:
500 g jahod
250 ml vody
1 balíček dortového želé
třtinový cukr podle chuti

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme hladkou mouku, kypřící prášek a vanilku. Těsto vylijeme na dno vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy a dáme ho péct přibližně na 20 minut.
  • Na tvarový krém vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, podle chuti osladíme a přidáme rozpuštěné máslo, které zaručí, že krém v lednici ztuhne. Krém naneseme na hotový korpus.
  • Jahody rozmačkáme, pocukrujeme, zalijeme vodou a přidáme k nim balíček dortového želé. Přivedeme k varu, minutu povaříme a následně necháme mírně vychladnout.
  • Poté jahodovou vrstvu naneseme na dort. Ten necháme v ledničce odpočinout do druhého dne, kdy ho podáváme s čerstvými jahodami.