Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Jahodové knedlíky sypané strouhaným tvarohem

Tyhle jahodové knedlíky z tvarohového těsta jsou opravdovou lahůdkou, která se hodí jak na oběd, tak třeba i na snídani. Nadchnou vás nejen svou výbornou chutí, ale také rychlou přípravou. Nejlepší jsou z čerstvých právě natrhaných jahod. Můžete si je ale připravit i třeba s meruňkami nebo s blumami.

Počet porcí: 2 až 3 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 15 minut vaření

Na jahodové knedlíky z tvarohového těsta budeme potřebovat

150 g pšeničné krupice
50 g pšeničné polohrubé mouky
hladkou mouku na vál
250 g tvarohu
1 žloutek
cca 25 středních jahod
tvrdý tvaroh na posypání
rozpuštěné máslo na polití
moučkový cukr
špetku soli

Postup přípravy

  • Z vaničky tvarohu, krupice, mouky, soli a vaječného žloutku zpracujeme měkké těsto, se kterým se dobře pracuje. Mouku přidáváme postupně. Rozhodně to s ní nepřeháníme, jelikož pak by byly knedlíky zbytečně tuhé.
  • Na pomoučněném vále krájíme těsto na malé kousky a do nich balíme jahody. Z této dávky nám vyjde přibližně 25 knedlíků.
  • Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 8 až 10 minut od doby, co vyplavou na hladinu.
  • Podáváme posypané tvrdým tvarohem, cukrem a zalité máslem.