Česnečka s bramborem a vejcem

česnečka
Tradiční česneková polévka s bramborami

Česneková polévka rozhodně patří mezi ty nejoblíbenější. Obzvlášť účinná je silná domácí česnečka, která dokáže spolehlivě vyhnat z těla viry i bakterie. Uvařte si česnečku podle našeho osvědčeného receptu. Kromě brambor a vajíčka je na její přípravu použita třeba mrkev nebo cibule.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na česnekovou polévku budeme potřebovat

2 litry vody
4 brambory
1 větší mrkev
1 cibuli
kousek uzeného masa
1 až 2 paličky česneku (8 až 10 stroužků)
2 lžíce kvalitního bujónu do polévky
2 vejce
kmín
sůl
majoránku
máslo

Postup přípravy

  • Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku a na kostičky nakrájené uzené maso.
  • Poté přidáme brambory nakrájené na drobno, nastrouhanou mrkev a zalijeme vodou.
  • Až se polévka začne vařit, přidáme bujón a vaříme přibližně 15 minut.
  • Až budou brambory měkké, rozklepneme do polévky dvě vajíčka a přidáme prolisovaný česnek.
  • Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a můžeme podávat.