Snadné rizoto s kuřecím masem a zeleninou

snadné rizoto s kuřecím masem
Kuřecí rizoto z kulatozrnné rýže

Kuřecí rizoto patří mezi nejrychlejší recepty vůbec. Během půlhodinky za kuchyňskou linkou si vykouzlíte výborný sytý oběd, klidně i na několik dní. Zeleninu můžete použít vždy sezónní nebo klidně mraženou. Jelikož se prodávají nejrůznější směsi, můžete zeleninu libovolně obměňovat a tak si zaručit, že se vám vaše oblíbené rizoto s kuřecím masem jen tak nepřejí.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí rizoto se zeleninou budeme potřebovat

600 g kuřecího masa kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
320 g kulatozrnné rýže
400 g mražené nebo syrové zeleniny (mrkev, celer, hrášek, květák, brokolice, kukuřice)
250 g čerstvých žampionů (nemusí být)
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 lžíci rostlinného oleje
1 cibuli
sůl, pepř
tvrdý sýr

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji krátce osmahneme na jemno nakrájenou cibulku.
  • Přidáme na kostičky na krájené maso, které osolíme, opepříme a opékáme.
  • Poté přidáme rýži, zeleninu a na malé kousky nakrájené žampiony. Podléváme vývarem a dusíme.
  • Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.