Mandlový koláč z rebarbory a švestek

mandlový koláč z rebarbory
Celozrnný koláč z rebarbory, švestek a mandlí

Rebarbora je sice spíše sezónní záležitostí. Pokud si ji ale během léta zmrazíte, můžete si z ní upéct vynikající koláč v jakémkoliv ročním období. Dnes vám přinášíme recept na zdravý mandlový koláč s rebarborou a švestkami, který nadchne nejen výživovými hodnotami, ale také svou příjemnou sladkokyselou chutí.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2166 kcal
(76 g bílkovin, 274 g sacharidů, 82 g tuků)

Na mandlový koláč z rebarbory budeme potřebovat

150 g ovesných vloček
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g rebarbory
150 g švestek
100 g mandlí
2 vejce
1 lžíce třtinového cukru
50 g medu
200 g jogurtu
kypřící prášek

Postup přípravy

  • Ovesné vločky smícháme s moukou a kypřícím práškem.
  • Přidáme vejce, cukr, med, mleté mandle a ovoce nakrájené na malé kousky.
  • Vše smícháme dohromady a nalijeme na plech.
  • Pečeme zhruba 30 minut dle výšky těsta.