Hruškový koláč s čokoládou

hruškový koláč s čokoládou
Celozrnný čokoládovo-hruškový koláč

Hrušky a čokoláda? To je osvědčená kombinace, kterou si žádný milovník čokoládové chuti nemůže nechat ujít. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na báječný hruškový koláč, který určitě budete chtít vyzkoušet. Je ideální na něj použít spíše měkčí hrušky a samozřejmě kvalitní čokoládu.

Počet porcí: 4 až 6 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1102 kcal
(29 g bílkovin, 151 g sacharidů, 49 g tuků)

Na hruškový koláč s čokoládou budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
50 g hořké čokolády (min 75 % kakaa)
1 vejce
30 g másla
80 ml mléka
2 lžíce třtinového cukru (nebo víc)
1 lžíci kakaa
hrušky
1 lžičku prášku do pečiva

Postup přípravy

  • Čokoládu rozpustíme s máslem a cukrem. Přidáme mléko, kakaový prášek, mouku s kypřícím práškem a vajíčko. Vše smícháme dohromady.
  • Těsto přelijeme do koláčové formy a ozdobíme půlkami hrušek bez jádřince.
  • Pečeme přibližně 30 minut.
  • Do větší formy doporučujeme dávku na těsto zdvojnásobit.