Rychlý švestkový koláč s jablky

rychlý švestkový koláč s jablky
Celozrnný koláč se švestkami a jablíčky

Dokud ještě není po sezóně švestek, můžete si připravit tento báječný rychlý švestkový koláč s jablky, které zachutná ke snídani i na svačinu. Vláčné těsto dokonale doplňuje chuť šťavnatých švestek a jablek, která symbolizují blížící se podzimní měsíce. Těsto s práškem do pečiva je ihned hotové, navíc koláč vydrží vláčný i několik dní.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1811 kcal
(51 g bílkovin, 265 g sacharidů, 60 g tuků)

Na rychlý švestkový koláč s jablky budeme potřebovat

150 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
2 vejce
250 ml mléka
40 g třtinového cukru
40 g slunečnicového oleje
švestky
jablka
2 lžičky prášku do pečiva
skořici

Postup přípravy

  • Mouku prosejeme a smícháme ji s kypřícím práškem. Přidáme vejce, mléko, třtinový cukr a slunečnicový olej.
  • Pečlivě umíchané těsto přelijeme na plech nebo do zapékací misky a ozdobíme švestkami a jablky.
  • Posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem a dáme péct na 40 minut do rozpálené trouby.
  • Necháme vychladnout a podáváme s čajem nebo kávou.