Ricottový koláč s ovocem

ricottový koláč s ovocem
Koláč s ricottovým krémem

Ricotta je výborný italský sýr, který se skvěle hodí na přípravu sladkých i slaných pokrmů. Co se týká moučníků, dá se použít například místo tvarohu, jelikož připravený koláč s ním získá mnohem exkluzivnější nádech. Ricottový koláč si můžete upéct s jakýmkoliv čerstvým ovocem. Výborné jsou nektarinky, broskve, meruňky, jahody nebo třeba borůvky. Ricottový koláč s ovocem zachutná každému.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2052 kcal
(75 g bílkovin, 233 g sacharidů, 91 g tuků)

Na ricottový koláč budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
400 g ricotty
60 g třtinového cukru
50 g jogurtu
2 vejce
50 g másla
1 lžičku prášku do pečiva
vanilku
ovoce

Postup přípravy

  • Z mouky, kypřícího prášku, 1 vejce, 1/2 cukru, jogurtu a rozpuštěného másla si připravíme těsto, které dáme uložit na 30 minut do ledničky.
  • Ricottový krém vytvoříme vyšleháním ricotty se zbývajícím cukrem, vanilkou a vejcem.
    Těsto vyválíme a vložíme do koláčové formy, naplníme ricottovým krém a poklademe ovocem. Můžeme ještě ozdobit zbytkem těsta.
  • Vložíme do rozpálené troubě, ve které koláč pečeme přibližně 40 minut.