Vepřové na paprice se smetanou

vepřové na paprice se smetanou
Vepřová kýta na paprice se zakysanou smetanou

Hledáte tip na rychlý a dobrý oběd? Vyzkoušejte vepřové na paprice se smetanou, které skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Recept se dá navíc připravit i bez lepku a pokud použijete rostlinnou smetanu, tak i bez laktózy. Při vaření je ideální sáhnout po libové vepřové kýtě nebo pleci.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 50 minut

Na vepřové na paprice budeme potřebovat

400 g libového vepřového masa (plec, kýta)
1 střední cibuli
300 ml vody
60 g zakysané smetany
1 lžíci hrašky (nebo více dle potřeby)
2 lžičky sladké papriky
kmín
bobkový list
sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Mezitím maso nakrájíme na kostičky, přidáme na pánev a opečeme.
  • Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou. Poté zalijeme vroucí vodou, přidáme bobkový list a vaříme přibližně 20 minut.
  • Po 20 minutách mírného vaření do omáčky rozmícháme hrašku a za dalších 20 minut opatrně přidáme zakysanou smetanu, aby se nám nesrazila. Můžeme ještě dochutit a podáváme s rýží, bramborami, těstovinami nebo knedlíkem.