Piškotový dort s ovocem a pudinkem

piškotový dort s ovocem a pudinkem
Piškotový dort s broskvemi a pudinkovým krémem

Piškotový dort je během letních měsíců báječným osvěžením a mnoho lidí po něm sáhne spíše než po hutném ořechovém nebo čokoládovém dortu či koláči. Dort je nejen svěží, ale také ihned hotový, a to téměř bez pečení.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1969 kcal
(67 g bílkovin, 245 g sacharidů, 79 g tuků)

Na piškotový dort s ovocem budeme potřebovat

Těsto:
60 g pšeničné hladké mouky
60 g pšeničné celozrnné mouky
30 g slunečnicového oleje
3 vejce
20 g třtinového cukru
1 lžičku prášku do pečiva

Náplň:
400 ml mléka
1 balení vanilkového pudinkového prášku
150 g tvarohu
30 g másla
30 g třtinového cukru
50 g marmelády
broskve (nebo jiné sezónní ovoce)

Želatina:
1 sáček dortového želé
250 ml vody

Postup přípravy

  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme žloutky, 1/2 cukru a olej. Přidáme mouku s kypřícím práškem a těsto přesuneme do dortové formy, ve které ho dáme upéct.
  • Po cca 20 minutách ho vytáhneme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté ho potřeme domácí zavařeninou.
  • Podle návodu ve 400 ml mléka uvaříme pudink, ten osladíme a jakmile vychladne, vyšleháme ho s tvarohem a rozpuštěným máslem. Tento krém rovnoměrně rozetřeme na dortovém korpusu se zavařeninou.
  • Nakonec připravíme dle návodu dortové želé a to nalijeme vlažné na hotový dort.
  • Ten necháme alespoň 12 hodin, než podáváme, vychladit v ledničce.