Nektarinkový koláč

nektarinkový koláč z jogurtového těsta
Jogurtový koláč se šťavnatými nektarinkami

Sezóna nektarinek je v plném proudu. Upečte si z nich šťavnatý koláč z jogurtového těsta, který přinese na váš letní stůl příjemné osvěžení. Nektarinky samozřejmě můžete nahradit broskvemi nebo i jakýmkoliv jiným sezónním ovocem.

Počet porcí: 6 až 8 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1378 kcal
(41 g bílkovin, 174 g sacharidů, 56 g tuků)

Na nektarinkový koláč budeme potřebovat

80 g pšeničné celozrnné mouky
70 g pšeničné hladké mouky
250 g jogurtu
2 vejce
40 g másla
40 g třtinového cukru
2 střední nektarinky
špetku soli
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Vejce vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem.
  • Smícháme s moukou, kypřícím práškem a špetkou soli.
  • Přidáme jogurt a vymícháme lepivé tekuté těsto, které přesuneme do vymazané a vysypané koláčové formy.
  • Ozdobíme nakrájenými nektarinkami a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C.
  • Podáváme se lžící jogurtu nebo zakysané smetany.