Třešňový koláč s tvarohem

třešňový koláč s tvarohem
Třešňovo-tvarohový koláč

Třešňový koláč s tvarohem je opravdovou pochoutkou. Pokud si zrovna užíváte sezónu třešní nebo višní, určitě ho doporučujeme vyzkoušet. Je báječnou alternativou ke kynutým koláčům nebo ke klasické bublanině. Určitě si na něm pochutnáte.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2077 kcal
(77 g bílkovin, 252 g sacharidů, 84 g tuků)

Na třešňový koláč s tvarohem budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
3 vejce
100 ml mléka
60 g slunečnicového oleje
40 g třtinového cukru
300 g třešní
250 g tvarohu
10 g vanilkového pudinkového prášku
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Mouky smícháme s kypřícím práškem. Vejce si vyšleháme s polovinou třtinového cukru a s olejem.
  • Vše smícháme a přidáme mléko dle potřeby, aby nám vzniklo hustší těsto. To nalijeme do zapékací misky nebo koláčové formy.
  • Na těsto naskládáme třešně. Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkovým práškem, opět můžeme přidat trochu mléka, aby se nám s ním lépe pracovalo.
  • Na koláč lžící místy nanášíme tvaroh tak, aby nebylo pokryto celé těsto.
  • Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C přibližně 40 minut.