Bramborové šišky s mákem

Šišky s mákem, přelité rozpuštěným máslem

Bramborové šišky s mákem jsou oblíbeným sladkým jídlem, které se hravě vyrovná i mnoha jiným dezertů. Připravují se stejně jako bramborové knedlíky s tím rozdílem, že je nepodáváte s masem, ale s mletým mákem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 45 minut

Na bramborové šišky s mákem budeme potřebovat

600 g brambor uvařených ve slupce
180 g pšeničné polohrubé mouky
80 g pšeničné krupice
1 vejce
špetku soli
mletý mák
moučkový cukr
rozpuštěné máslo

Postup přípravy

  • Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme na jemném struhadle.
  • Přidáme mouku, krupici, vajíčko a lehce osolíme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme drobné šišky.
  • Ty vaříme ve vroucí vodě přibližně 6 minut – jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
  • Podáváme je s mletým mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.