Květáková pizza

květáková pizza
Zdravá "pizza" z květákového těsta

Určitě znáte recept na květákovou pizzu, kterou si snadno připravíte z uvařeného květáku. Pizze se blíží spíše svým tvarem než svou chutí. Květákové těsto si ale můžete libovolně dochutit kořením a pizzu ozdobit tak, jak ji máte rádi. Dobře zasytí k obědu i k večeři. Květáková pizza dle našeho receptu má šmrnc.

Počet porcí: 1 a 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 426 kcal
(38 g bílkovin, 25 g sacharidů, 18 g tuků)

Na květákovou pizzu budeme potřebovat

cca 250 g uvařeného květáku
20 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžíci kečupu nebo rajského protlaku
1 vejce
60 g eidamu
50 g šunky
pepř, sůl
rajče
papriku
bazalku
další koření a zeleninu podle své chuti

Postup přípravy

  • Květák uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
  • Poté jej rozmixujeme, smícháme se solí, pepřem, vajíčkem, polovinou nastrouhaného sýra a moukou.
  • Těsto přelijeme do koláčové formy nebo na pečící papír.
  • Potřeme ho kečupem, ozdobíme šunkou, zeleninou, bylinkami a sýrem.
  • Pečeme zhruba 40 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr nerozpustí.