Pečený pstruh lososovitý s bylinkami

pečený pstruh lososovitý
Pečený pstruh s bramborami

Ryby jsou nepostradatelnou součástí každého zdravého a vyváženého jídelníčku. Připravte si výborného pstruha lososovitého podle našeho receptu. Bylinky můžete použít čerstvé i sušené podle své chuti. Doporučit ho můžeme s čerstvou bazalkou nebo s citronovým tymiánem. Pstruh lososovitý vám jistě zachutná.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Na pečené pstruhy lososovité potřebujeme

2 menší pstruhy lososovité (1 kus do 500 g)
rostlinný olej (řepkový, rýžový)
sůl
čerstvé nebo sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián apod.)

Postup přípravy

  • Pstruhy očistíme a důkladně omyjeme.
  • Maso nasolíme a potřeme směsí oleje a bylinek.
  • Pstruhy dáme na pekáč a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.
  • Podáváme s uvařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.