Rychlá zeleninová polévka a kapání do polévky

zeleninová polévka
Zeleninová polévka s kapáním

Zeleninová polévka s kapáním je moc dobrá a navíc nenáročná. Pokud vás klasické těstoviny už omrzely, zkuste si kapání do polévky připravit. Hodí se do kterékoliv zeleninové polévky a zeleninu do ní můžete zvolit podle své chuti a podle toho, co je zrovna v sezóně. Dobře ale poslouží i zelenina mražená.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 20 minut pečení

Na zeleninovou polévku s kapáním budeme potřebovat

800 ml vody
mrkev, brokolici, květák a další zeleninu
kousek másla
zeleninový bujón
bylinky – majoránku, libeček atd.
1 vejce
pšeničnou hladkou mouku

Postup přípravy

  • V hrnci na polévku si rozpustíme máslo a na něm orestujeme zeleninu.
  • Poté přilijeme vroucí vodu a přidáme bujón, případně další koření.
  • Vaříme přibližně 20 minut.
  • Na kapání si smícháme vejce s potřebným množstvím mouky tak, aby kapání do polévky bylo dostatečně řídké. Do téměř hotové polévky jej nalijeme přes vidličku, rozmícháme a polévku pak necháme ještě 5 minut povařit.