Hovězí na houbách

hovězí na houbách
Hovězí maso s houbami a rýží

Hovězí na houbách je oblíbený a vyhledávaný recept. Ať už na jeho přípravu použijete čerstvé houby právě nasbírané v lese, nebo houby mražené, bude to jedno – v obou případech si totiž pochutnáte. Základem je kvalitní libové maso, které když nakrájíte na malé kousky, bude brzy měkké.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 60 minut vaření

Na hovězí na houbách budeme potřebovat

300 g libového hovězího masa
250 g čerstvých nebo mražených hub
1 cibuli
2/3 lžičky sladké papriky
drcený kmín
pepř
sůl
rostlinný olej
vodu

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku a jakmile se opeče, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso.
  • Až se maso zatáhneme, přidáme papriku, kmín, pepř a sůl. Přihodíme houby, podlijeme vodou a dusíme.
  • Stáhneme na minimum a takto za občasného míchání vaříme přibližně hodinu.
  • Podáváme s bramborami, rýží nebo s těstovinami.