Rychlý jahodový koláč s drobenkou

Jahodový koláč s křupavou drobenkou

Ať už použijete čerstvé nebo mražené jahody, tento koláč bude vždy vynikající. Jeho příprava zabere necelou půlhodinku a vy ním můžete pohostit i nečekanou návštěvu. Rychlý jahodový koláč je upečený z jogurtového těsta, díky kterému je lehký a dietní. Perfektně poslouží na snídani, ke svačině i k odpolední kávě.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1762 kcal
(49 g bílkovin, 260 g sacharidů, 84 g tuků)

Na jahodový koláč s drobenkou budeme potřebovat

300 g čerstvých nebo mražených jahod
150 g jogurtu
150 g pšeničné celozrnné mouky
50 g mandlí
1 vejce
40 g třtinového cukru
30 g slunečnicového oleje
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
30 g pšeničné krupice
15 g másla

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem. Vejce vyšleháme s polovinou cukru a s olejem.
  • Vše smícháme dohromady, přidáme mleté mandle a těsto spojíme pomocí jogurtu.
  • Těsto nalijeme do koláčové formy, poklademe jahodami a posypeme drobenkou ze zbývajícího cukru, krupice a změklého másla. Pečeme přibližně 40 minut.