Pomerančová bábovka s ořechy

Oříšková bábovka s pomerančovou šťávou

Hledáte recept na dobrou originální bábovku? Během zimních měsíců, kdy jsou pulty obchodů plné citrusových plodů, doporučujeme vyzkoušet pomerančovou bábovku, která je skvělou alternativou k tradičním bábovkám. Přidejte do ní hrst vlašských ořechů, případně také sušené ovoce a uvidíte, že vytvoříte perfektní moučník, na který se budou sbíhat chutě i těm, kteří nežijí až tak zdravě. Pomerančová bábovka přijde k chuti i náročnějším strávníkům.

Počet porcí: 10 až 12 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 2077 kcal
(45 g bílkovin, 268 g sacharidů, 93 g tuků)

Na pomerančovou bábovku budeme potřebovat

130 g pšeničné celozrnné mouky
120 g pšeničné polohrubé mouky
2 vejce
1 pomeranč
100 g zakysané smetany
50 g medu
40 g vlašských ořechů
1 lžíci třtinového cukru
vanilku
prášek do pečiva
špetku soli

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem a vejce vyšleháme s cukrem a medem.
  • Vše smícháme dohromady, přidáme smetanu, nasekané vlašské oříšky, vanilkový extrakt a kůru a šťávu z jednoho pomeranče.
  • Těsto přelijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy, ve které ho pečeme přibližně 45 minut.