Nejlepší bramborové knedlíky jako od babičky

bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou oblíbenou přílohou, typickou pro tradiční českou kuchyni. Tyto knedlíky jsou ideální především k masu a jelikož jsou samy o sobě lepkavé, tak ani nepotřebují žádnou další omáčku. Příprava knedlíků z brambor je velmi jednoduchá. Můžete si je uvařit jako čerstvé nebo je klidně nechat do druhého dne uležet v ledničce. Se syrovým těstem ale pracujte hned, jelikož poměrně rychle řídne.

Počet porcí: 3 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut vaření

Na bramborové knedlíky budeme potřebovat

500 g brambor
70 g pšeničné krupice
60 g pšeničné polohrubé mouky (nebo více podle potřeby)
1 vejce
špetku soli

Postup přípravy

  • Brambory si doměkka uvaříme a ještě teplé je nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Smícháme je s moukou, solí a vyšlehaným vajíčkem.
  • Z bramborového těsta na pomoučněném vále vytvarujeme dvě šišky, které vaříme v horké vodě přibližně 20 minut (podle jejich velikosti).
  • Po vyjmutí knedlíky necháme trochu zchladnout a poté je nakrájíme na plátky.