Výborný tvarohový koláč s jablky a skořicí

tvarohový koláč
Podzimní tvarohový koláč s jablíčky

Tento tvarohový koláč si jistě oblíbíte. Perfektně se hodí k odpolednímu čaji i ke kávě. Díky tomu jak skvěle vypadá, se s ním můžete vytáhnout i před návštěvou. Velkým plusem je, že je opravdu rychlý, i když ne až tak dietní.

Počet porcí: 6 až 8 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 1567 kcal
(59 g bílkovin, 202 g sacharidů, 57 g tuku)

Na výborný tvarohový koláč budeme potřebovat

400 g jablek
100 g pšeničné celozrnné mouky
30 g pšeničné hladké mouky
2 vejce
50 g másla
40 g třtinového cukru
250 g tvarohu
skořici
citronovou kůru
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem, rozpuštěným máslem, 1 vyšlehaným vejcem a polovinu cukru. Vytvoříme lepivé těsto, které přesuneme do vymazané a vysypané formy na koláč.
  • Na toto těsto nastrouháme 2 jablka a ta zakryjeme krémem z tvarohu, vejce, zbývající poloviny cukru a citronové kůry.
  • Navrch koláč ozdobíme nakrájenými jablky a posypeme skořicí.
  • Pečeme v rozpálené troubě přibližně 45 minut.