Pečený siven americký s bylinkami

siven americký
Pečený siven s bramborovou kaší

Siven americký je oblíbená losovitá ryba, která žije ve sladkovodních rybách. Siven chutná podobně jako pstruh a i se dá stejně tak připravit. Můžete si ho upéct s různými bylinkami, například s provensálským kořením nebo jen na kmíně.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 40 minut pečení

Na pečeného sivena budeme potřebovat

2 americké siveny
rostlinný olej
provensálské koření
sůl

Postup přípravy

  • Ryby omyjeme a vložíme je do pekáče.
  • Maso nasolíme a potřeme směsí oleje a koření důkladně z obou stran i zevnitř.
  • Dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut – do doby, dokud není maso měkké.