Pudinkové řezy s hruškami a se skořicí

výborné pudinkové řezy
Pudinkové řezy z celozrnné mouky

Připravte si lehký moučník v podobě vynikajících pudinkových řezů, které můžete doplnit ovocem dle své vlastní fantazie. My jsme tentokrát sáhli po hruškách, ale skvěle poslouží i jablka. Uvidíte, že tento koláč ve vaší ledničce dlouho nevydrží, protože je opravdu vynikající.

Počet porcí: 10 až 12 porcí 
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2183 kcal
(64 g bílkovin, 287 g sacharidů, 84 g tuků)

Na pudinkové řezy budeme potřebovat

Těsto:
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
50 g slunečnicového oleje
30 g třtinového cukru
4 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
špetku soli

Pudinkový krém:
1 hrušku
1,5 balení vanilkového pudinkového prášku
500 ml mléka
20 g třtinového cukru
skořici

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme olej, cukr, špetku soli a vyšlehaná vejce.
  • Zpracujeme v těsto – pokud je moc hutné, přidáme trochu vody.
  • Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy nebo zapékací misky, poklademe nakrájenou hruškou a dáme do trouby rozpálené na 180 stupňů na 10 minut předpéct.
  • Mezitím si připravíme vanilkový pudink z 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku, lžíce cukru a 500 ml mléka. Ten po deseti minutách vylijeme na piškot, posypeme skořicí a dáme péct na dalších 20 minut.