Výborná banánová bábovka s vlašskými ořechy

Banánové moučníky jsou velmi oblíbené. Pokud jste ještě nezkoušeli banánovou bábovku, tak se můžete vrhnout na přípravu této. Díky banánům je sladká a vláčná. Jejich chuť doplňují ořechy spolu s vanilkou. Podle libosti můžete použít i rozinky nebo jiné sušené ovoce, které máte rádi.

Počet porcí: 10 porcí
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 50 minut pečení
Výživové hodnoty: 2300 kcal (60 g bílkovin, 276 g sacharidů, 104 g tuků)

Na banánovou bábovku budeme potřebovat

2 banány
150 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
50 g mletých vlašských ořechů
50 ml slunečnicového oleje
3 vejce
40 g třtinového cukru s melasou
100 ml mléka
vanilku
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Banány si rozmixujeme v mixéru.
  • Mouky smícháme s kypřícím práškem, vanilkou a namletými vlašskými ořechy.
  • Vejce vyšleháme s cukrem a olejem.
  • Vše pomocí mléka spojíme dohromady.
  • Řídké těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a pečeme přibližně 50 minut na 170 až 180 stupňů.