Pečené kuře na mrkvi a cibuli

pečené kuře
Pečené kuře na kmínu s bramborovou kaší

Pečené kuře je opravdu klasika, na které se nedá téměř nic zkazit. Mrkev spolu s kmínem a cibulí vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc jak se kuře peče pomalu, je nakonec opravdu moc krásně šťavnaté. Jako přílohu ke kuřeti doporučujeme rýži, brambory nebo bramborovou kaši.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 90 minut pečení

Na pečené kuře budeme potřebovat

1 kuře
sůl
kmín
1 mrkev
1 cibuli
máslo

Postup přípravy

  • Kuře nasolíme a nakmínujeme. Vložíme ho do pekáče a poklademe plátky másla.
  • Ke kuřeti přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli.
  • Pekáč s kuřetem vložíme do trouby rozpálené na 220 °C a kuře takto pečeme 10 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě zhruba hodinu. Během pečení poléváme šťávou z masa.
  • Kuře je výborné třeba s bramborovou kaší.