Vynikající jablečný koláč s tvarohem

jablečný koláč s tvarohem
Sypaný tvarohový koláč s jablky

Tento jablečný koláč s tvarohem je jednoznačně jedním z nejlepších. Je rychlý a vláčný, na chuť vám může připomenout i žemlovku. Určitě se ho vyplatí péct ve větším množství, protože u něj máte jistotu, že bude brzy pryč. Pokud tedy máte nějaká starší jablíčka, která potřebujete zužitkovat, určitě se pusťte do pečení tohoto vynikající moučníku.

Počet porcí: 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2095 kcal
(83 g bílkovin, 330 g sacharidů, 49 g tuků)

Na jablečný koláč s tvarohem budeme potřebovat

120 g pšeničné celozrnné mouky
120 g pšeničné krupice
40 g třtinového cukru
1 lžíce medu
600 g nakrájených jablek
60 g másla
270 g tvrdého tvarohu (na strouhání)
skořici
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s krupicí, kypřícím práškem a cukrem.
  • Jablka nastrouháme, přidáme k nim skořici, med a rozdrobený či nastrouhaný tvaroh.
  • Na dno vymazané zapékací misky dáme 1/3 směsi mouky a cukru, na ní 1/2 jablek s tvarohem. Poté přijde druhá třetina mouky s cukrem a zbývající jablka s tvarohem. Vrstvení zakončíme sypkou směsí.
  • Celé postrouháme máslem a dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut.