Slepované kokosové cukroví

slepované kokosové cukroví
Kokosové cukroví s medem

Kokosové cukroví by nemělo chybět na žádném štědrovečerním stole. Ať už bude slepované či nikoliv, rozhodně vás svou chutí nezklame. Toto cukroví není příliš dietní, rozhodně je však moc dobré. Kombinace kokosu, vanilky, čokoládu a pikantní zavařeniny rozhodně nezklame vás ani vaše hosty.

Počet porcí: 20 kousků kokosového cukroví 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na kokosové cukroví budeme potřebovat

80 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné hladké mouky
60 g strouhaného kokosu
100 g másla
40 g jemného třtinového cukru
1 lžíci medu
vanilku

marmeládu na slepení
čokoládu
kokosový olej

Postup přípravy

  • Všechny suroviny si vyndáme s předstihem, aby měly pokojovou teplotu.
  • Vše smícháme dohromady a vypracujeme pružné těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu.
  • Poté vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary.
  • Pečeme na 170 stupňů přibližně 10 minut.
  • Po vychladnutí slepujeme marmeládou a poléváme čokoládou rozpuštěnou s kokosovým olejem.