Slepované mandlové cukroví

mandlové cukroví
Mandlové cukroví slepované meruňkovou marmeládou

Toto mandlové cukroví je opravdu výborné. Představuje odlehčenou variantu například k lineckému nebo i k jinému slepovanému cukroví. Kombinace mandlí a pikantní zavařeniny však neurazí ani toho, kdo nevyznává zdravý životní styl. Cukroví se báječně hodí ke kávě i čaji, dá se připravit i v kteroukoliv jinou roční dobu než pouze na Vánoce.

Počet porcí: 40 kousků mandlového cukroví 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na mandlové cukroví s marmeládou budeme potřebovat

150 g mletých mandlí
80 g pšeničné celozrnné mouky
70 g pšeničné hladké mouky
90 g másla
90 g jemného třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
2 lžičky pomerančové kůry
1 lžičku vanilkového extraktu
60 ml citronové šťávy

broskvovou nebo meruňkovou zavařeninu na slepení

Postup přípravy

  • Všechny ingredience si s předstihem připravíme, aby měly při zpracování těsta pokojovou teplotu.
  • Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 30 minut odpočinout v ledničce.
  • Přendáme na pomoučněný vál a vykrajujeme různé tvary.
  • Ty dáme péct do trouby rozpálené na 170 stupňů. Pečeme přibližně 10 minut.
  • Po vychladnutí slepujeme meruňkovou nebo broskvovou zavařeninou.