Vepřové maso s fazolkami

vepřové maso s fazolkami
Vepřové maso s fazolkami a rýží

Máme pro vás recept na rychlý oběd či na rychlou a lehkou večeři. Na vepřovém mase s fazolkami a smetanou si jistě pochutnáte. Můžete ho doplnit rýží, bramborami nebo celozrnnými těstovinami.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na vepřové maso s fazolkami budeme potřebovat

300 g libového vepřového maso (kýta, plec)
250 g fazolových lusků (mohou být i mražené)
100 g zakysané smetany
cibuli
česnek
sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku.
  • Přidáme kousky masa, které osolíme a opepříme.
  • Jakmile bude maso opečené, vysypeme na pánev fazolky, podlijeme vodou a dusíme přibližně 30 minut.
  • Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a přidáme vylisovaný česnek.
  • Podáváme s rýží.