Ostružinové muffiny s ricottou

ostružinové muffiny s ricottou
Lehké ostružinové muffiny

Moučníky z ricotty jsou lehké a jemné. Ideální je tedy použití ricotty v kombinaci s čerstvým ovocem. Pokud máte chuť na rychlý a snadný dezert, upečte si ostružinové muffiny s ricottou, které vás určitě nezklamou.

Počet porcí: 10 kusů 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1680 kcal
(53 g bílkovin, 217 g sacharidů, 67 g tuků)

Na ostružinové muffiny s ricottou budeme potřebovat

200 g čerstvých nebo mražených ostružin
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
200 g syrovátkového sýru ricotta
2 vejce
40 g másla
40 g třtinového cukru s melasou
2 lžičky kypřícího prášku
mléko podle potřeby

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem.
  • Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem a rozpuštěným zchladlým máslem.
  • Přidáme ricottu a vše spojíme dohromady. Těsto dle potřeby naředíme mlékem.
  • Naplníme muffinové formičky a dáme péct přibližně na 30 minut.