Banánový koláč s medem a vlašskými ořechy

banánový koláč
Banánový koláč z celozrnné mouky

Při přebytku banánů si můžete zkusit upéct tento výbor a vláčný banánový koláč, jehož chuť doplňuje med a ořechy. Banánový koláč je opravdová rychlovka, kterou zvládnete připravit už za půl hodinky. Báječně se hodí k čaji i ke kávě.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2205 kcal
(49 g bílkovin, 272 g sacharidů, 101 g tuků)

Na banánový koláč budeme potřebovat

2 až 3 zralé banány
120 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
3 vejce
50 g medu
50 g nasekaných vlašských ořechů
50 g slunečnicového oleje
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Banány rozmačkáme nebo rozmixujeme dohladka. Vejce vyšleháme s medem a olejem. Vše spojíme dohromady.
  • Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nasekané vlašské ořechy.
  • Těsto přelijeme do vymazané koláčové formy, ve které ho pečeme přibližně 40 minut.