Ovocný koláč s ricottou a tvarohem

ovocný koláč s ricottou
Tvarohový koláč s blumami

Tenhle ovocný koláč je lehký jako pírko. Upéct si ho můžete v kterémkoliv ročním období. V létě přijde vhod čerstvé ovoce ze zahrádky a během zimy můžete použít zásoby z mrazáku. Je výbornými se švestkami, třešněmi, meruňkami nebo s broskvemi.

Počet porcí: 10 porcí 
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2212 kcal
(88 g bílkovin, 255 g sacharidů, 90 g tuků)

Na ovocný koláč s ricottou budeme potřebovat

130 g pšeničné hladké mouky
100 g ovesných vloček
50 g třtinového cukru
50 g másla
300 g ricotty
200 g tvarohu
čerstvé ovoce (blumy, meruňky, broskve, třešně apod.)
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
vodu

Postup přípravy

  • Z mouky, namletých ovesných vloček, másla, poloviny cukru, kypřícího prášku a vody vypracujeme pevné těsto.
  • To vyválíme a dáme do vymazané formy.
  • Na těsto nalijeme vyšlehanou ricottu s tvarohem, vajíčky a zbylým cukrem.
  • Rozetřeme a navrch poklademe kousky ovoce.
  • Pečeme na 180 stupňů zhruba 40 minut.