Houbové rizoto s kuřecím masem a parmazánem

houbové rizoto s kuřecím masem
Rizoto s houbami, kuřecím masem a fazolkami

K všednímu i víkendovému obědu se perfektně hodí houbové rizoto s kuřecím masem, které zahřeje nejen na podzim. Dochutit ho můžete čerstvými bylinkami a nesmí chybět ani parmazán na posypání.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na houbové rizoto s kuřecím masem budeme potřebovat

500 g kuřecího masa
330 g kulatozrnné rýže
250 g čerstvých nebo mražených hub
velkou hrst fazolových lusků
cibuli
česnek
oregano
tymián
sůl
pepř
rostlinný olej
100 g zakysané smetany
parmazán

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem.
  • Přidáme kousky kuřecího masa a jakmile se opeče, vložíme houby, lusky a zalijeme vodou.
  • Osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme, dokud houby nejsou měkké.
  • V druhém hrnci si uvaříme rýži.
  • Jakmile je vše hotové, spojíme to dohromady.
  • Nakonec zjemníme zakysanou smetanou a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.