Vepřový steak s barevným pepřem a česnekem

vepřový steak s pepřem a česnekem
Vepřové steaky z kotlety

Není nic jednoduššího než si k obědu připravit steak. Tentokrát můžete vyzkoušet vynikající vepřový steak s barevným pepřem a česnekem, který je skvělý jen tak se zeleninou i s přílohou ve formě brambor nebo rýže. Oběd či večeři máte tak hotovou raz dva.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut Bezlepkové

Na vepřový steak s pepřem a česnekem budeme potřebovat

2 plátky z vepřové kýty nebo kotlety
mletý barevný pepř
2 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl

Postup přípravy

  • Maso den před vařením nakrájíme a naklepeme. Naložíme ho do směsi oleje, pepře a česneku.
  • Necháme odpočinou v lednici do druhého dne. Přibližně 2 hodiny před přípravou ho vyndáme ven.
  • Na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran. Nakonec můžeme ještě na chvilku zakrýt pokličkou a nechat podusit.
  • Před podáváním osolíme. Servírujeme s bramborami, bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.

Můžeme vám doporučit také vepřové maso na houbách a zelenině nebo rajskou omáčku s vepřovými plátky. Určitě si na obou jídlech pochutnáte.